how to build your own website for free

Τεχνικές επισκέψεις

Εργοτάξια ΤΕΡΝΑ σε Γλυφάδα και Μαρούσι

20 & 30 Μαρτίου 2024

Στο πλαίσιο του ΕΔΠΜΣ "Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών" του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκαν 2 τεχνικές επισκέψεις στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ στις 20 και 30 Μαρτίου 2024 για τους φοιτητές του προγράμματος, σε Γλυφάδα και Μαρούσι.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στα δύο εργοτάξια τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετική φάση κατασκευής και ενημερώθηκαν για τους τρόπους κατασκευής, την επιλογή των υλικών, τις μεθόδους υλοποίησης των έργων, την οργάνωση των εργοταξίων καθώς και για κατασκευαστικές λεπτομέρειες. 

Mobirise

Στο εργοτάξιο της Γλυφάδας, κατά την ημέρα της επίσκεψης είχε ολοκληρωθεί η θεμελίωση και η οροφή Β’ υπογείου. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης του εργοταξίου, τις δυσκολίες και τον τρόπο διαχείρισης των υπογείων υδάτων, τις μεγάλες σκυροδετήσεις και άλλες ιδιαιτερότητες του έργου. Επίσης ενημερώθηκαν για τον γενικότερο προγραμματισμό του έργου και τα σχέδια της μελέτης.

Στο εργοτάξιο του Αμαρουσίου, κατά την ημέρα της επίσκεψης είχε ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και είχαν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται στοιχεία κελύφους (υαλοπετάσματα κ.α.), εσωτερικά είχαν τοποθετηθεί οι μεταλλικές πεζογέφυρες που προέβλεπε η μελέτη ενώ είχε ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα των μονώσεων στο δώμα. 

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν από τους μελετητές και την ομάδα του εργοταξίου για λεπτομέρειες του έργου ξεκινώντας από τις δυσκολίες κατά την κατασκευή λόγω των υπογείων υδάτων, τις βαθιές εκσκαφές και τις μεγάλες σκυροδετήσεις. Στην συνέχεια είδαν λεπτομέρειες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων, εγκαταστάσεις ΗΜ εξοπλισμού και λεπτομερειών μεταλλικών κατασκευών. Ειδικά στο δώμα, υπήρξε η ευκαιρία να συζητήσουν με την ομάδα που είχε την ευθύνη της τοποθέτησης της μόνωσης η οποία τους έδειξε τον τρόπο εφαρμογής και δοκιμής των υλικών πριν την τελική παράδοση.

Mobirise

Τους φοιτητές συνόδευε ο διδάσκων του μαθήματος «Οικοδομικά, Η/Μ και Ενεργειακά Έργα» Δρ. Νίκος Ζυγούρης ενώ παρών επίσης στην επίσκεψη ήταν και ο κ. Αλέξης Βικέλας μελετητής Αρχιτεκτονικών για τα δύο έργα.

Θερμές ευχαριστίες στους κκ. Ι. Σταμάτη, Α. Ευστρατιάδη και Ι. Ράπτη, για την φιλοξενία, την ξενάγηση των φοιτητών και τις πολύ κατατοπιστικές παρουσιάσεις τους.  


Διεύθυνση

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
Ηρώων Πολυτεχνείου 9
15780 Ζωγράφου

Επικοινωνία

Email: mscdeyk@mail.ntua.gr
Τηλέφωνο: 210 772 3613